Sport BSO David Lloyd

Locatie

In het prachtige sportcomplex van Health club David Lloyd  hebben wij een gezellige sport-BSO. Kinderen kunnen hier na schooltijd heerlijk sporten en bewegen. In de Health club hebben wij verschillende sportruimtes en –middelen tot onze beschikking. In de omgeving van David Lloyd zijn verschillende basisscholen gevestigd waar wij kinderen gratis van en naar de sport BSO vervoeren.

We hebben plaats voor maximaal 27 kinderen. Op de begane grond van David Lloyd hebben we een BSO-ruimte waar de kinderen verzamelen. Elke dag kan er gespeeld en gesport worden in de sporthal. De vaste structuur biedt veel voordelen, eerst even wat drinken en kletsen om even bij te komen van de schooldag. Vanaf 16.00 uur gaan we allemaal sporten of bewegen. Na het sporten kunnen de kinderen zichzelf vermaken op de BSO.

Sporten

Op Sport-BSO ‘t Koninkrijkje is er voor ieder kind wat wils. We bieden de kinderen een breed sportprogramma, van allerlei sporten zoals zelfverdediging, dans, tennis, maar ook spelactiviteiten zoals, trefbal, blokjesvoetbal, etc. Uw kind kan bij ons ontdekken wat het leuk vindt om te doen. Kinderen leren winnen en verliezen, hun eigen mogelijkheden kennen, samenspel. Je hoeft helemaal geen kei in sport te zijn om hier een hele leuke tijd te hebben.  Wij werken nauw samen met de  gediplomeerde medewerkers van David Lloyd. Bij Sport-BSO ‘t Koninkrijkje kun je ook gebruik maken van de zwemlessen en tennislessen die worden aangeboden door de David Lloyd. Tevens kunnen de kinderen in de omliggende speeltuin en op de groene velden hun energie kwijt. Er worden regelmatig buitenspeelactiviteiten aangeboden.

Plezier

Het plezier in sporten en bewegen staat bij ons voorop. Sport biedt kinderen zoveel meer dan een gezond lijf. Bewegen is goed voor de gezondheid en de totale ontwikkeling van kinderen. Het beleid van onze sport bso is erop gericht kinderen te ontwikkelen in sport en spel om zowel fysiek als mentaal te ontdekken wie je bent.

De nadruk ligt op sporten en bewegen, maar uw kind kan bij ons ook knutselen of rustig een boekje lezen. Ook wordt er tijd vrij gemaakt om huiswerk te maken. Wij hebben hiervoor een apart rustige ruimte tot onze beschikking.

Scholen

Wij halen kinderen op van de volgende basisscholen:

  • OBS West
  • De Tweemaster
  • De Capelse Schoolvereniging
  • De Montessorischool

* Andere scholen in overleg mogelijk

Dagprogramma en activiteiten

Maandag t/m vrijdag

13.30 – 15.45 uur* kinderen worden opgehaald van school / vrij spelen

15.45 – 16.00 uur eet en drink moment (tussendoortje: cracker, rijstwafel, etc.)

16.00 – 16.45 uur sport, spel en speel activiteiten, tijd voor huiswerk

16.45 – 17.00 uur eet en drink moment (warme maaltijd)

17.30 – 18.00 vrij spelen

* de scholen die wij bedienen hebben verschillende eindtijden variërend van 13.30 tot 15.15 uur. Bovenstaande schema kan dus per school iets afwijken.
Om 18.00 uur sluit de Sport BSO.

Er worden dagelijks sport- en spelactiviteiten aangeboden door zowel onze eigen pedagogisch medewerkers als extern ingehuurde sportdocenten voor bijvoorbeeld, judo, tennis of basketbal. Daarnaast bieden wij de gelegenheid om kinderen van en naar zwemles te brengen. De zwemlessen zelf worden door David Lloyd Healthclub verzorgd.