Sport BSO My HealthClub Krimpen

Locatie

In het prachtige sportcomplex van My Healthclub Krimpen hebben wij een gezellige sport-BSO. Kinderen kunnen hier na schooltijd heerlijk sporten en bewegen. In de Health club hebben wij verschillende sportruimtes en –middelen tot onze beschikking. In de omgeving zijn verschillende basisscholen gevestigd waar wij kinderen gratis van en naar de sport BSO vervoeren.

We hebben plaats voor maximaal 18 kinderen. Op de begane grond van hebben we een BSO groepsruimte waar de kinderen kunnen ontspannen na een lange schooldag. Elke dag kan er gespeeld en gesport worden in de sportzaal. De vaste structuur biedt veel voordelen, eerst even wat drinken en kletsen om even bij te komen van de schooldag. Vanaf 15.30 uur gaan we allemaal sporten of bewegen. Na het sporten kunnen de kinderen zich vermaken in de groepsruimte, waar ze kunnen knutselen, een spelletje kunnen doen of een boekje kunnen lezen.

Sporten

Op Sport-BSO ‘t Koninkrijkje is er voor ieder kind wat wils. We bieden de kinderen een breed sportprogramma, van allerlei sporten zoals judo, dans, tennis, maar ook spelactiviteiten zoals, trefbal, tikkertje, voetbal, etc. Uw kind kan bij ons ontdekken wat het leuk vindt om te doen. Kinderen leren winnen en verliezen, hun eigen mogelijkheden kennen, samenspel. Je hoeft helemaal geen kei in sport te zijn om hier een hele leuke tijd te hebben. Wij werken nauw samen met de gediplomeerde medewerkers van My Healthclub. Bij Sport-BSO ‘t Koninkrijkje kun je ook gebruik maken van de zwemlessen die worden aangeboden door My Healthclub. Tevens kunnen de kinderen in de omliggende speeltuin en de groene omgeving hun energie kwijt. Er worden regelmatig buitenspeelactiviteiten aangeboden.

Plezier

Het plezier in sporten en bewegen staat bij ons voorop. Sport biedt kinderen zoveel meer dan een gezond lijf. Bewegen is goed voor de gezondheid en de totale ontwikkeling van kinderen. Het beleid van onze sport BSO is erop gericht kinderen te ontwikkelen in sport en spel om zowel fysiek als mentaal te ontdekken wie je bent.
De nadruk ligt op sporten en bewegen, maar uw kind kan bij ons ook knutselen of rustig een boekje lezen. Ook wordt er tijd vrij gemaakt om huiswerk te maken.

Scholen

Wij halen kinderen op van de volgende basisscholen:

  • OBS Kortland
  • OBS De groeiplaneet
  • Rudolf Steiner
  • PCB Het Kompas (patrijzenstraat 53)
  • De wegwijzer

* Andere scholen in overleg mogelijk

Dagprogramma en activiteiten

Maandag, dinsdag & donderdag

13.00 – 15.15 uur* kinderen worden opgehaald van school / vrij spelen

15.15 – 15.30 uur eet en drink moment (tussendoortje: cracker, rijstwafel, etc.)

15.30 – 17.00 uur sport, spel en speel activiteiten, tijd voor huiswerk

17.00 – 17.30 uur eet en drink moment

** Wij bieden ook een extra service voor het verzorgen van een warme maaltijd van MyHealth Club voor uw kind tegen een tarief van €1,95 per maaltijd**

17.30 – 18.30 vrij spelen

* De scholen die wij bedienen hebben verschillende eindtijden variërend van 13.15 tot 15.15 uur. Het bovenstaande schema kan dus per school iets afwijken.
Om 18.30 uur sluit de Sport BSO.

Er worden dagelijks sport- en spelactiviteiten aangeboden door zowel onze eigen pedagogisch medewerkers als extern ingehuurde sportdocenten voor bijvoorbeeld, judo, tennis of basketbal. Daarnaast bieden wij de gelegenheid om kinderen van en naar zwemles te brengen. De zwemlessen zelf worden door My Healthclub verzorgd.