Peuterspeelgroep

Naast de reguliere dagopvang biedt het Koninkrijkje ook een peuterspeelgroep aan voor peuters van 2-4 jaar. Deze peutergroep is er op gericht kinderen te stimuleren in hun ontwikkeling ter voorbereiding op de basisschool. Ook biedt de peutergroep vele extra’s, zoals Peuterdans, Beweegkriebels en spelenderwijs Engels leren. Er is 1 peutergroep binnen ’t Koninkrijkje: De Zonnetjes.

Dagindeling

Vanaf 08.45 uur zijn de peuters welkom. Om 9.00 uur starten we de ochtend met een gezamenlijke activiteit/kringspel. Halverwege de ochtend krijgen ze vers fruit en wat te drinken (dit wordt verzorgd door ’t Koninkrijkje). Daarna hebben de kinderen de gelegenheid om samen of alleen een activiteit of werkje te doen, ze spelen buiten, doen een spelletje of leren een liedje. Tot slot wordt er afgesloten met elkaar in de kring. Om 11.30 uur worden de kinderen weer opgehaald.

Binnenruimte

De peutergroep bevindt zich op de bovenverdieping in de BSO ruimte. Deze ruimte word tijdens de ochtend zo ingericht dat de kinderen hier kunnen spelen, leren en ontdekken. Er is een verhoogde commode om de kinderen te kunnen verschonen. De kinderen die zindelijk zijn of met zindelijkheidstraining bezig zijn kunnen gebruik maken van de kindertoiletten op de gang.

Op de groep staat een tafel met krukken waaraan activiteiten kunnen worden uitgevoerd. Ook kunnen de kinderen tijdens het eet- en drinkmoment hiervan gebruik maken.

Op de groep zijn er open kasten waaruit de kinderen zelf spelletjes, puzzels en speelgoed etc. kunnen pakken. Verder heeft iedere groep een muziekinstallatie, waar kindermuziek op gespeeld kan worden. In de groepen zijn er verschillende hoeken ingericht, zoals een keukenhoek, bouwhoek, leeshoek, etc.

Op de gang hebben de kinderen hun eigen kastje, waarin bijvoorbeeld reservekleding bewaard kan worden of knutsels om mee naar huis te nemen e.d.

Buitenruimte

De peutergroep kan van zowel de buitenruimte van de BSO als van het KDV gebruik maken. Op het grote BSO terrein is er volop ruimte om lekker te rennen en te fietsen. Op het KDV terrein is er een zandbak en kunnen de kinderen heerlijk glijden op de glijbaan.

De poort en het hek van het buitenterrein zijn in het kader van de veiligheid altijd dicht als de kinderen buitenspelen.

Openingstijden

Maandag 8.45-11.30 uur

Donderdag 8.45-11.30 uur

Voor andere dagen wordt een wachtlijst gehanteerd. Bij voldoende aanmeldingen, komt er een dagdeel bij.

Bereikbaarheid

Het Koninkrijkje ligt centraal ten opzichte van alle scholen in de wijk Schollevaar.